Известие

Collapse
No announcement yet.

Маркуч за турбо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Еееее са, колко струва едното и колко струва другото
    sigpic

Comment

Алоха, колеги! И на мен ми се е сцепил маркуча от кулъра към колектора, цепката е дълга около 3-4 см и е на 5 см от скобата, която го стяга към колектора. Някой знае ли какъв е вътрешният диаметър на тоз маркуч там, където влиза в колектора? Решил съм да го резна и да сложа неръждавейка + силиконово коляно.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Колеги, моят маркуч от турбото към интеркулера се скъса и нямам никав бууст. Колата ми е 147 jtd 16v. Въпросът ми е дали мога да ползвам маркуч от 156ца 2.4 дизел, в обявата в интернет маркучите ми изглеждат сходни като градуси, възможно ли е да е по-дълък този от 2.4?

Comment

Първоначално публикувано от joluesh Покажи съобщение
          Колеги, моят маркуч от турбото към интеркулера се скъса и нямам никав бууст. Колата ми е 147 jtd 16v. Въпросът ми е дали мога да ползвам маркуч от 156ца 2.4 дизел, в обявата в интернет маркучите ми изглеждат сходни като градуси, възможно ли е да е по-дълък този от 2.4?
          Да може да го ползваш!
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Аз също имам този проблем. Интересува ме освен, че с метална тръба става вечно, има ли някаква разлика в работата на двигатела т.е повече или по-малко мощност? И на 2.4 JTDm 20v маркуч от кое jtd мога да ползвам?
            Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
            sigpic

Comment

Искам само да кажа, че не знам доколко изцяло металната тръба със съвсем малки гумени тръби-свръзки към турбото и кулера, е способна да обере вибрациите на двигателя и няма да причини други проблеми, така че колеги - помислете и върху това. Може да се сгложи маркуч като кит от тръбни колена и готов маркуч - има фирми, които предлагат ф50, маслоустойчив и издържащ 6,2 бара налягане - абсолютно предостатъчно за случая, така че ако човек е сръчен и изобретателен, може за следващите 10 години да се окомплектова с 2 броя маркучи - от турбо до кулер, от кулер до колектор, мисля, че цената на въпросният маркуч ф50 е около 14-15лв/м.

Comment

маркучът от турбото до кулера има и друга цел - да не натоварва последния шоково. Ненапразно оригиналния се раздува до 1.5 пъти диаметъра си

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                  маркучът от турбото до кулера има и друга цел - да не натоварва последния шоково. Ненапразно оригиналния се раздува до 1.5 пъти диаметъра си
                  И как по-точно го натоварва ШОКОВО ?Колкото и газ да се дава винаги минава време докато се развърти турбото.Маса коли има ФАБРИЧНО с турбопътища от алуминий или пвц.И ако маркуча е Ф 60 ,според това което си писал колко трябва да се раздуе ?
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
                    И как по-точно го натоварва ШОКОВО ?Колкото и газ да се дава винаги минава време докато се развърти турбото.Маса коли има ФАБРИЧНО с турбопътища от алуминий или пвц.И ако маркуча е Ф 60 ,според това което си писал колко трябва да се раздуе ?
                    Ако ти е оригиналният маркуч, залягаш отдолу и някой форсира. Ти само гледай. А защо се раздува - как работи интеркулера?
                    Тези с фабричното - интеркулерът е изчислен за това натоварване

Comment

Working...
                    X